Nominera till Årets betongchaufför!

Svensk Betong har öppnat nomineringsprocessen till utmärkelsen “Årets betongchaufför”. Priset är till för att uppmärksamma och belöna betongchaufförer som bidrar till en säker och trivsam arbetsmiljö inom betongindustrin. Priset delas ut på arbetsmiljö- och pumpdagen den 22 oktober 2024.

Vi har ställt 3 snabba frågor om priset till Karin Wadén, projektledare arbetsmiljö på Svensk Betong. Vad önskar branschorganisationen uppnå? Och vilka egenskaper hos chaufförerna letar man efter? 

Varför har Svensk Betong instiftat priset Årets betongchaufför?
Betongchaufförer är en viktig del av betongleveransen och vi vill att de chaufförer som gör ett extra bra jobb ska få uppmärksamhet.

Vad för slags förändring önskar Svensk Betong uppnå med utmärkelsen?
Vi hoppas medverka till en ökad säkerhetskultur, hållbarhet och kompetens samt bidra till att öka synligheten av chaufförernas roll inom betongbranschen.

Vilka egenskaper anser ni kännetecknar en bra chaufför, och vad letar ni efter hos kandidaterna?
Vi letar efter chaufförer som sätter säkerheten i fokus, kör klimatsmart, är bra kollegor, tar väl hand om sin bil och som ger kunderna en bra upplevelse.

Så skickar du in nomineringar

  • Varje medlemsföretag till Svensk Betong utser sin "Årets betongchaufför".
  • Nomineringsunderlaget, inklusive motivering, skickas till Svensk Betong via karin.waden@svenskbetong.se senast 25 september 2024.
  • En jury inom Svensk Betong beslutar om vinnaren utifrån uppsatta kriterier.

Se utförliga kriterier för nominering här