Logga
in

Inloggning

Kom ihåg mig

Inloggning

Kom ihåg mig

Utbildningar / Seminarier

Svensk Betong arrangerar utbildningar för våra medlemmar inom främst arbetsmiljöområdet – t.ex. pumputbildning och certifierad montageutbildning. Vi arrangerar både medlemsseminarier och öppna seminarier inom aktuella områden.

Kontakta info@svenskbetong.se för mer information om vårt kursutbud för våra medlemmar.

Säkerhetsutbildning för pumpmaskinister

Nästa utbildningstillfälle för utbildningen "Säkerhet för pumpmaskinister" där Svensk Betong är utbildningsgivare sker den 7 - 8 december. Utbildningen genomförs som en fysisk 2-dagarsutbildning med föreläsare samt en kompletterande del som genomförs via en webbutbildning. Upplägget med två dagar ger möjlighet till mer dialog, diskussion och grupparbeten. Den praktiska delen med arbete vid pump utökas även i utbildningen.

Enligt kollektivavtal ska en pumpmaskinist ha yrkesbevis för att få pumpa betong för företag som är medlemmar i Byggföretagen. Yrkesbeviset utfärdas av Byggnadsindustrins Yrkesnämnd (BYN) efter att man dels, genomgått godkänd utbildning för pumpmaskinister, dels i sin utbildningsbok har 4 200 timmars arbete som är registrerade av arbetsgivaren. 

Utbildningen är öppen för alla och omfattar således två delar. Utbildningen inleds med en förberedande webbutbildning som deltagarna får inloggning till 14 dagar före kursstart. Därefter genomförs under två dagar, den 7 - 8 december, den föreläsarhandledda kursen med fokus på säkerhet vid betongpumpning. Förberedelse, körning, uppställning samt genomförande och avslut är områden som bl.a. ingår i kursplanen. Ett praktiskt prov genomförs och kursen avslutas med en tentamen.

Praktisk info om utbildningen:

Kursavgift: 10 500 kr exkl. moms per person för medlemmar (14 000 kr exkl. moms för icke medlemmar).

I kursmaterialet ingår utbildningsmaterial samt skriften "Säkerhetsmanual för betongpumpar". 

Kursen anordnas på Swerocks kontor i Rosersberg, Stålgatan 2, i närheten av Arlanda.

Minimiantal för genomförande är 5 deltagare. På förfrågan kan utbildningen genomföras med färre antal deltagare, men då till justerad kursavgift.

Anmälan är bindande

Program

Preliminärt program


För att erhålla kursintyg från Svensk Betong, ska eleven vara godkänd på tentamen och ha utfört ett praktiskt prov under kontroll av kursledare.

BYNs hemsida innehåller relevant information om lärlingsutbildning och yrkesbevis. Sök även BYN:s kontor regionalt.

Efter anmälan och innan kursstart - ID06 kompetensdatabas:
Efter genomförd kurs och godkänd tentamen registreras kursen i ID06 Kompetensdatabas, där alla dina utbildningar samlas. För att kursen ska kunna registreras krävs ett samtycke till behandling av personuppgifter i ID06 Kompetensdatabas.

På ID06 hemsida kan du ge ett s.k. "Centralt samtycke" som gäller för alla utbildningar och utbildningsgivare. Stort tack för att du innan kursstart ger centralt samtycke på ID06 hemsida som du hittar här


Frågor?

Vid frågor; kontakta Helena Karlsson, helena.karlsson@svenskbetong.se, på Svensk Betongs kansli.

 

Startdatum 2022-12-07 10:00
Slutdatum 2022-12-08 14:00
Registration Start Date 2022-11-22 09:00
Anmälan senast 2022-12-02 16:00
Pris för enskild 10500 kr
10500 kr

Det går inte längre att boka sig till detta evenemang

Ta mig högst upp på sidan