Logga
in

Inloggning

Kom ihåg mig

Inloggning

Kom ihåg mig

Cord Siegel och Axel Hauschild, Hauschild + Siegel architecture vann Arkitekturpris Prefab 2016 för Brf Ohoj i Malmö!

 

…för ett projekt som har bearbetat betongen på ett skulpturalt och taktilt sätt, med robusta detaljer och en ärlighet, där materialet tillåts artikulera sig i relation till det vardagliga livet.

 DSC4346webb

Juryns nominerig

I Västra hamnen i Malmö ligger bostadsrättsföreningen Ohoj, med 10 etagelägenheter i en tydlig struktur, där plan och sektion sinnrikt interagerar och skapar dynamiska bostäder. Här samverkar det vertikala och det horisontella rummet med ljuset, som pressas in genom de noga avvägda öppningarna i yttermuren.
Arkitekterna, som också varit byggherrar, har arbetat med betongen på ett mycket medvetet sätt, med hela skalan från väggelement till detaljer. Materialet har bearbetats på ett skulpturalt och taktilt sätt, med robusta detaljer och en ärlighet där materialet tillåts artikulera sig i relation till det vardagliga livet.
Det inre livet samspelar med det yttre och låter ekologiska, ekonomiska och sociala frågor bilda en arkitektonisk komposition som relaterar till sin kontext på ett känsligt, egensinnigt och modigt sätt.

Läs om de tre nominerade

Bilder från föreläsning och prisutdelning

Ta mig högst upp på sidan